Ръководството на "Лудогорец" официално обяви раздялата си с Димитър Димитров - Херо. От вчера (5 юни) специалистът вече не е старши треньор на разградчани.

На пресконференция днес (6 юни) изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев обяви, че "орлите" вече няма да разчитат на Херо. Неговата функция ще изпълнява новият главен мениджър - бразилецът Пауло Аутори. 

На Димитров е било предложено да остане на поста старши треньор, но той е отказал.

"Димитър Димитров вече не е старши треньор на "Лудогорец". Нашата цел е клубът да се развива. От вчера имаме нов мениджър. Нашето желание беше той да е на тази позиция. На Димитър Димитров му бе предложено да остане като треньор, но той не пожела", каза Петричев.

"Изключително джентълменски отношения имаме с него. Постигнахме успехи заедно. От името на "Лудогорец" му желая успех.", добави още шефът на "орлите".

Самият Аутори обяви, че вече е готов с новия си екип и целта му е да надгради над постигнатото от 7-кратния шампион на България.

"Готов съм с треньорски екип, с който да работя. За мен е важно да се надгражда от това, което имаме. Това е нещото, което искам да правя тук - да изграждам", бяха първите думи на бразилеца.

Херо бе назначен в разградския клуб преди началото на отминалия сезон. Под негово ръководство "Лудогорец" изигра 43 мача, в които записа 27 победи, 10 равенства и 6 загуби. "Орлите" спечелиха седма поредна титла на България, но българският специалист не успя да класира тима за групите на Шампионската лига. В Лига Европа пък стигна до елиминационната фаза, където загуби от "Милан".