Отборът на „Дунав“ с футболисти до 15 години остана без капитана си Александър Донев. В понеделник голмайсторът на тима се сбогувал със съекипниците си и поел към столицата, където ще се присъедини към ЦСКА /Сф/.
За този „трансфер“ се говореше още през есента, но централният нападател получи контузия и не се знаеше дали още през тази зима ще облече червения екип.
Донев бе основен голмайстор в отбора на треньора Драгомир Григоров.
„Това момче беше важна част от нападението. На практика останахме без хора в атака. Другите играчи, които се справят добре в предни позиции - Алишан Сабри и Валентин Великов, са контузени. През пролетта ще ни бъде много трудно в първенството на Елитната юношеска лига, но ще мислим как за излезем от тази сложна ситуация“, коментира Григоров за „Утро“.
По груби сметки двайсетина деца, направили първи крачки в школата на „Дунав“, тренират в момента в други клубове. Само в „Лудогорец“ са около 10. Русенски момчета има в академиите на ЦСКА /Сф/, ЦСКА 1948, „Левски“, „Ботев“ /Пд/.
Лошото е, че тези талантливи деца си тръгват от Русе без никаква финансова компенсация. Такова овъзмездяване, и то със смешни пари, се полага само когато съответният футболист подпише професионален договор с новия си клуб.