Съседска свада приключи в съдебната зала, и то със задължение за изплащане на обезщетение. На 11 ноември миналата година, докато отивал към колата си, С.Г. чул съседа си К.П. да го обижда и да му се заканва и спорът прераснал от изясняване на причините за словесната тирада в разправия заради наскоро станала кражба от дома на разгневения К.П. 
Страстите бързо се нажежили и се стигнало дотам, че С.Г. сграбчил за яката по-дребния от него К.П. От по-нататъшни проблеми го спасил друг съсед - М.С., който пък бил в лоши отношения със С.Г. Той се втурнал към двамата спречкали се мъже с 30-40 сантиметрово желязо и ударил по лицето С.Г. Когато той се опитал да се предпази с ръка, получил втори удар и по нея. С това се сложил край на сблъсъка и, разменяйки си обидни думи, представителите на двата враждуващи лагера се отдалечили от бойното поле. 
Била повикана полиция, а по-късно случаят влязъл и в съда, защото С.Г. си извадил медицинско и поискал 1500 лева обезщетение. Нараняванията му не били сериозни, поради което съдът преценил, че не му се полагат повече от 1000 лева. Впоследствие обаче обезщетението паднало на 500 лева, тъй като защитата на М.С. изтъкнала, че той е действал при неизбежна отбрана, за да защити по-дребния и по-слаб К.П. Магистратите се съгласили, че наистина има неизбежна отбрана, но сметнали, че тя е превишена, защото М.С. ударил два пъти С.Г., а не само веднъж, което щяло да бъде достатъчно. 
Решението не е влязло в сила и ако някоя от страните е недоволна от него, може да го обжалва пред Окръжния съд.