Българският съдия Тасков Тасков се оттегли от професионалното съдийство. Той го направи чрез спешна пресконференция, на която разкри, че някои от родните рефери разчитат на порочни сделки и схеми, за да вървят напред и за да получават наряди. "Лошото е, че ние вече не ходим на мачовете с мъжкарите, а с други хора от съдийството, които са нарочени да вървят напред, категоричен бе реферът. - Мога да кажа, че има сделки. На някои хора бащите им се отказват от постове, за да вървят синовете им напред в съдийството, а други пък получават подходящи съдийски наблюдатели, които от своя страна им крият грешките и им поставят високи оценки”, заяви Тасков.

Относно отказването си 37-годишният съдия заяви, че има две причини за това решение. Едната е здравословна - дългогодишен проблем с коляното. Другата са "непрекъснатите интриги в съдийството", според които е "обвиняван несправедливо в грехове и грешки, които не отговарят на истината”.

"Ако беше само коляното, щях да се опитам да го преодолея. И ако бяха само интригите, пак щях да опитам да ги превъзмогна. Но когато е съвкупност, ми идва в повече. Съдийството ми е взело повече, отколкото ми е дало - то ми взе любовта към футбола, защото аз обичам играта. Отне ми любовта към един човек, когото срещнах в съдийството. Взе ми и доброто име, а както казва Рачко Пръдлето в „Под игото”: Човек за едната чест живее", категоричен беше бившият вече рефер, който във визитката си има и вечно дерби между „Левски” и ЦСКА.