Защо името на Кристиан Тасков липсва в тимовия лист?
Този въпрос увисна във въздуха преди мача на „Дунав“ срещу „Янтра“.
Защото два-три преди двубоя Тасков обявил изненадващо пред клубната управа, че пътува към втородивизионен отбор от Кипър, научи „Утро“. И най-неприятното е, че нямало как да бъде спрян, защото, ако сме разбрали правилно, бил без професионален договор. Контрактът му бил спестен, тъй като по наредба „Дунав“ би трябвало да плати някаква сума на бившите му клубове „Царско село“ и „Септември“ /Сф/. Така играл като аматьор. Сега, ако се уреди в Кипър, русенци няма да получат и стотинка.
Едва ли има смисъл да квалифицираме постъпката на 20-годишния Тасков. Да, всеки търси най-доброто за себе си, но когато един клуб ти е дал шанс да намериш кариерата си с мачове в Трета лига, а после да ти повери титулярната фланелка във Втора, нямаш право до постъпваш по този начин. Поне да бе изиграл сезона.
Възможно е, разбира се, той да се е разбрал предварително с клубната управа, че ще си тръгне при оферта от друг отбор. Това е в сферата на догадките. Възможно ли е да се върне скоропостижно? Ще видим.
Лошото е, че Тасков започна сезона много силно, а сега отборът остана без наистина остър и бърз флангови футболист. А „Дунав“ няма кой знае какви опции на тази позиция.