ФК „Дунав“ обяви официално раздялата си с нападателя Кристиян Тасков. 
Както „Утро“ първи писа, футболистът пропусна мача с „Янтра“, защото заминал на проби в кипърски отбор. Часове след това последва телефонно обаждане от негови близки, почувствали се обидени от публикацията. Според тях клубът е подвел младежа - уговорката с футболиста била да бъде пуснат на проби, когато му се отдаде такава възможност. Така пропуснал тестове в „Динамо“ /Загреб/ и други два кипърски клуба. Третото предложение за проби от Острова на Афродита вече нямало как да откаже. Тасков обаче имал нагласата да се върне в „Дунав“, ако не му предложат договор в Кипър и тази опция също била заложена в разговор с щаба на дунавци. Само че клубното ръководство решило тотално да се откаже от услугите му, ако тръгне пак към Русе - несправедливо и некоректно според близките на Тасков отношение.
Междувременно те настояваха в понеделник да изпратят официалната си позиция до „поръчковия“ репортер на „Утро“. Това така не се случи до вчера.
А доколко нашата медия изкривява информацията, може да се съди по официалното клубно съобщение. То на практика потвърждава всичко написано от нас и внася решителното уточнение, че няма как да се разчита на футболист, тръгнал да урежда взаимоотношения с друг клуб 4 кръга след началото на първенството.
„Кристиян Тасков и „Дунав“ разделят своите пътища, след като футболистът и неговите мениджъри решиха играчът да започне пробен период за две седмици във втородивизионен кипърски отбор. Независимо от техния изход обаче, играчът бе освободен от отбора, тъй като клубът няма как да приеме този подход и да разчита повече на него“, пише едно към едно в сайта на ФК „Дунав“.
С това случаят „Тасков“ за нас е ясен и приключен.