Елитният съдия Таско Тасков ще свири мача „Локомотив“ /Мездра/-“Монтана“ в Монтана. Тасков започна първенството през миналата година под №16 в листата на реферите в „А“ група, но в началото на тази година се придвижи до 9-а позиция. В предишните сезони бе доста по-напред.
Кариерата на софиянеца е изпълнена със серия от скандали. Той бе отстраняван от съдийството няколко пъти. Първото му заточение бе през 2012 година след мача „Ботев“ /Пд/-“Лудогорец“ /0:1/, когато не даде абсолютна дузпа за „канарчетата“, а после отмени редовен гол на Иван Цветков. Последва мачът „Миньор“ /Перник/-ЦСКА, когато пък не свири дузпа за „армейците“. Последното му наказание датира от есента на миналата година след срещата за купата на България между „Литекс“ и „Левски“ /3:0/. Тогава Тасков и помощникът му не признаха гол за „Левски“.
Малцина навярно помнят вече, че юношата на ЦСКА има кратък стаж като футболист в отбора на „Дунав“, когато президент на русенския клуб бе Севдалин Петров. Централният нападател пристигна в Русе през 2004 година и записа само два-три мача. След като приключи бързо с кариерата на състезател, стана съдия и дори свири мач на „Дунав“ със „Загорец“ /1:1/. Тогава той даде здраво рамо на отбора от Нова Загора и си навлече гнева на публиката. 
Мирослав Милков пък ще е главен съдия тази събота в Русе на мача между юношеските отбори на „Дунав“ и „Литекс“. Помощници на Михайлов ще са Асен Крумов и Павел Георгиев. Двубоят за първенство на Елитната юношеска група ще се играе на стадиона в „Здравец“ и ще започне в 16 часа.