Шведският турист, който изрита брутално в главата камериерка в Слънчев бряг, е задържан за 48 часа и ще бъде изправен пред съд с искане за постоянна мярка „задържане под стража“. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, след като bTV излъчи репортаж за случая снощи.

Камериерката вдигала боклук от фоайето на хотела, когато шведският турист се приближава и рита нищо неподозиращата жена.

От удара в главата тя изпада в безсъзнание.

Според персонала на хотела 53-годишният чужденец, който дошъл на почивка с брат си, се държал агресивно и неадекватно още с пристигането си.

Шведският гражданин се казва Георг Ралф Сумберг, роден е през 1963 г. След случая, той е задържан за кратко, след което е освободен.

Едва днес пообед отново е арестуван.  

Обвинението срещу него е за лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което може да получи до 3 години затвор. 

„Действията и на полицията, и на прокуратурата са насочени към осигуряване на обществения ред, а не сам в защита на чуждестранния турист. Той е длъжен да спазва българските закони и не може да си позволи поведение, което унижава българските граждани, особено тези, които на практика обслужват него. Позволява ли си го – влиза в ареста“, коментира главният прокурор.