Закупчик на мляко в Тръстеник ще трябва да плати 1000 лева глоба за това, че въпреки влязло в сила съдебно решение не се издължил на млекопроизводител. 
През 2010 г. А.А. стопанисвал бакалия в селото и към нея открил пункт за изкупуване на мляко. Там носел стоката си и И.А, като между април 2010 и октомври 2011 г. успял да достави около 12 тона мляко. Той получил документи за него, но не и пари. Чак две години по-късно, в началото на април 2013 г., И.А. успял да накара А.А. да му подпише запис на заповед за 4466 лева, на колкото двамата оценили млякото. Парите трябвало да се изплатят до 2 септември същата година, което обаче не станало. 
Ощетеният млекопроизводител подал сигнал в полицията и резултатът не закъснял - А.А. му платил 1200 лева и това били единствените пари, които човекът видял за продукцията си. В началото на 2014 г. той подал иск в съда за останалите 3266 лева. Делото приключило с издаване на заповед за изпълнение и изваден изпълнителен лист, които се оказали на бюрото на съдия-изпълнител от Русенския районен съд. След като били изпълнени всички процедури, предвидени от закона, започнал да тече едногодишният срок, в който длъжникът трябвало да плати доброволно, тъй като не бил подал възражение срещу вземането. Въпреки това обаче И.А. не получил нито стотинка и през май миналата година отново се обадил в МВР. В резултат започнало наказателно дело срещу неизрядния длъжник. 
В залата той заявил, че не е платил, не защото не искал, а защото не можел, но съдът не му повярвал, тъй като имал товарни и леки автомобили за почти 19 000 лева общо. Това станало причина за осъдителна присъда, като А.А. бил освободен от наказателна отговорност, която била заменена с административна и така към дълга му се добавили още 1000 лева.