Нито ремонт на покрива, нито обновяване на сградата получил блок на бул.“Мидия Енос“, след като домоуправителят решил да използва събраните от съседите такси за саниране на личното си положение.
Месеци наред хората предавали различни суми на председателя на етажната собственост за предстоящите поправки. И тъй като не виждали старт на никакъв ремонт, решили да проверят какво става. Оказало се, че в касата на блока няма пари, а внасяните от тях суми отивали служебно от сметката на входа по сметка на частен съдебен изпълнител за покриване на задълженията на домоуправителя.
Изправен до стената, задлъжнелият мъж започнал да изтъква различни оправдания. Едно от тях било, че внесъл сумите за ремонт и обновление на блока по лична банкова сметка, която внезапно била запорирана, но лично се ангажирал, че щял да ги върне. Изчисленията показали, че от февруари 2010 до юли 2012 година комбинаторът е присвоил 2781.62 лева. 
Щом се стигнало до дело, мъжът побързал да възстанови откраднатите пари. Заради признаването на вината и липсата на предишни осъждания, съдът освободи крадливия домоуправител от наказателна отговорност, като го глоби с 1500 лева. Решението може да се обжалва.