Преди години Катерина Горанова подарява на съпруга си Асен Блатечки ретро автомобил. Той го показва на своя приятел сценариста Алексей Кожухаров и оттам се ражда идеята за новия български филм „Бензин“. А режисьори са Блатечки и съпругата му Катерина Горанова.
 Годината е 1999-а. Талантливият автомобилен състезател и механик Дим (Асен Блатечки) е истинска звезда в незаконните гонки с коли. Покрай поредната победа на пистата и забързания си живот на скорос, той среща любовта на живота си – Люси (моделът Лиляна Станаилова). Но в навечерието на новото хилядолетие съдбата в един миг му отнема и щастието, и всичко, за което иска да живее... 15 години по-късно, излизайки от затвора, Дим попада в един напълно непознат свят, в който нищо вече не е същото – нито колите, нито телефоните, нито хората. Онова, което му дава решимост да остане в него, е последното му обещание към убитата му любима – да върне към живот Люси, колата, която носи нейното име, и да въздаде справедливост. Впрочем първоначално филмът е трябвало да се казва „Люси“ - като колата и любимата на Дим, но докато се снима, излиза филм на Люк Бесон със същото име, затова авторите сменят името на „Бензин.
Във филма участват още Снежана Макавеева, Башар Рахал, Калин Врачански, Стефан Иванов, Васил Банов, Пламен Манасиев, близнаците Дарин и Деян Ангелови, които и в лентата са в ролите на близнаци. Голямата новина е международното участие във филма на холивудския актьор Майкъл Медсън, който е в образа на бащата на Дим. На финала на филма се появява и фронтменът на хевиметъл групата Godsmack Съли Ерна.
Екшънът е заснет без 3D ефекти и каскадите в него са истински. Боевете се изпълняват от самите актьори, но гонките и лупингите с коли са поверени на професионални каскадьори. На филма ще бъде направена и английска версия за разпространение по света.