Постоянен обучителен център по програмиране и софтуерно инженерство отваря врати в Бургас, съобщи сайтът на Общината. Днес кметът Димитър Николов и ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ доц. Магдалена Миткова подписаха меморандум за сътрудничество със СофтУни.

Вече е оборудвана зала в Колежа по туризъм, където на 27 май започват първите безплатни обучения по основи на програмирането. Инициативата е на кмета Димитър Николов, който е поканил ръководството на СофтУни начело със Светлин Наков да отвори център за обучение в Бургас.

Курсът „Programming Basics“ ще се провежда всяка събота. Той дава начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности в СофтУни, вкл. писане на програмен код на начално ниво, работа със среда за разработка (IDE), използване на променливи и данни, оператори и изрази, работа с конзолата, използване на условни конструкции и цикли.

Обучението завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на СофтУни. Записването за безплатния курс става на интернет страницата на СофтУни най-късно до 25 май т.г., уточниха инициаторите.