Седем човека, сред които и малолетно момче, пострадаха във верижна катастрофа на завой на беленския баир в неделя около 14.30 часа. Те са откарани в болниците в Бяла и Русе с пет линейки от Русе, Бяла и Две могили при осигурен зелен коридор от полицията. Шестима са със счупвания на ръце и крака и леки наранявания. Една жена е с множество рани по тялото и опасност за живота. Три от автомобилите са толкова смачкани, че е истинско чудо, че няма жертви.
Инцидентът стана по време на силния дъжд в Беленско, когато чистачките едва смогваха да чистят предните стъкла на колите. „Опел“, с който към Русе пътуват мъж и жена, се унася и навлиза в насрещното движение, където се забива челно в миниван „Фиат“ с плевенска регистрация. От удара двете коли се завъртат, при което във вана се блъска идващ от Русе софийски джип „Волво“, в който пътува семейство бесарабски българи от Украйна. В опела пък се блъска разградска „Хонда“, която отива към Русе, а в нея се нанизва „Ситроен“.
При верижната катастрофа са пострадали тримата мъже във вана, семейството в опела, съпругата и 14-годишният син на водача на джипа. Жената в опела е със счупени крака, и тежки контузии на гърдите и стомаха. Тя е настанена в Интензивно хирургично отделение, останалите четирима са в ортопедията на УМБАЛ-Русе. Шофьорът на минивана е останал заклещен зад волана и се наложило огнеборци от Бяла да срежат ламарините, за да го извадят. Двама от пътниците са откарани в болницата в Бяла с по-леки травми.
Причината за сблъсъка е несъобразена с мокрия път скорост, заключават от КАТ. Алкохолните проби на шофьорите са отрицателни.