Младите ротарианци от русенската организация Интеракт клуб зарадваха и тази година за Великденските празници русенски семейства в нужда. Тяхната традиционна акция „Купи и дари“ се проведе в два дни преди Възкресение Христово пред три големи магазина в Русе. Младежите заедно с доброволци от Младежкия Червен кръст агитираха много граждани да се включат в благотворителната акция. Така пазарувайки за собствените си домакинства, русенци правеха покупки на храни и нужни за дома неща, които оставяха в колички пред супермаркетите. 
Закупените и дарени продукти младежите занесоха на 100 русенски семейства, които изпитват финансови затруднения. Вероятно заради хубавото време, което провокира много хора да прекарат празниците извън Русе, Великденската акция се оказа в по-малък мащаб от Коледната благотворителност на Интеракт - тогава младежите зарадваха 184 семейства. 
Младежите от Интеракт клуб Русе искрено благодарят на всички, които се включиха в акцията. Те се надяват скоро да отмине лошото време и да могат да проведат другия свой проект, който те планираха да осъществят по празниците - играта „Великденско съкровище“, която ще събере в Парка на младежта десетки русенски деца.