Жулиета Колева от Русе спечели голямата награда на Великденското хоро на площада пред общината в първия ден на Възкресение Христово. Тя отведе със себе си живото агънце, което докато траеше програмата, кротко чакаше новия си стопанин. 
Градският празник се организира вече за 27 път от общинската администрация. Кметът Пламен Стоилов се обърна към десетките русенци със сърдечно слово. Пожелавам ви да бъдете здрави, силни, да имате цели и да ги постигате, а семейното щастие и топлина да осмислят всичко останало, каза Стоилов и честити на своите съграждани големия ден за всички християни. 
Богата художествена програма с изпълнения на танцьори и певци от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ и детските ансамбли към Общинския детски център за култура и изкуство „Русчуклийче“, „Здравец“ и „Зорница“ зарадва събралите се на площада. Много от тях, особено децата, се включиха в конкурсите за най-здраво яйце борец, най-хубав козунак и за най-красиво изписани яйца. Накрая бяха обявени и наградите от томболата, която ощастливи късметлиите с нови придобивки, вкусни изненади и куверти за вечери в русенски ресторанти. След това празникът завърши с голямо общо хоро, което подхванаха танцьорите от подготвената програма, а към тях веднага се присъединиха повечето от русенци, като хороводът се изви на целия площад.