Фондация "Ротари" е организация с нестопанска цел, която подкрепя усилията на Rotary International за постигане на световно разбирателство и мир чрез редица международни програми за хуманитарен, образователен и културен обмен. Тя е създадена през 1917 г. по идея на Арч Клъмф, шестия президент на Ротари Интернешънъл, като фонд, финансиран от дарения. 
Една от най-важните програми на фондацията е "Полио Плюс" - тя има за цел да се изкорени детският паралич в целия свят. Всяка година фондацията дарява стотици хиляди долари за превантивна ваксинация на децата в бедни държави и региони с по-слабо развита инфраструктура, засегнати от гражданска война или конфликти. От началото на програмата през 1985 г. над 2 млр. деца са получили ваксина срещу полиомиелит. В момента 209 страни, територии и зони по света са свободни от тази опасна болест.
Поредният четвърти въпрос в играта на в."Утро" и Ротари "Опознай Ротари" по повод 80-годишнината на русенската структура, е: 
Кои са младежките програми на Ротари и в какво се изразява тяхната дейност?

Отговорите на 8-те въпроса, публикувани веднъж седмично в съботния брой на вестника, изпращайте на адрес: [email protected] до 12 май. 
Победителят ще бъде обявен на концерта на Тони Димитрова и русенски рок групи на 13 май на площада. Наградата е 200 лева.