На 13 май се отбелязват 80 години от създаването на Ротари в Русе. За да научат русенци повече за това, ротарианците и в.“Утро“ стартираха играта „ОПОЗНАЙ РОТАРИ“. Право на участие има всеки, който отговори правилно на 8 въпроса, публикувани поред в съботния брой на вестника. Отговорите трябва да се изпращат до 12 май на e-mail: [email protected] с посочени имена и телефон за връзка. Името на победителя ще бъде обявено на концерта на Тони Димитрова и русенски рок групи на 13 май пред общината от 18 часа. Наградата е 200 лева.
Днес продължаваме с информационните текстове и поредния въпрос. 
Петте авенюта за служба в Ротари са философската и практическата рамка за работата на Ротари клуба. Петте авенюта са следните: 
1. Службата на клуба се състои в действия, които клубният член трябва да извърши в рамките на клуба за неговата успешна работа. 
2. Професионалната служба насърчава високи етични норми в бизнеса и професиите, почитане на всички полезни занятия и насърчаване на идеала за служба във всички професии. Ролята на клубните членове е да спазват поведение и да управляват делата си съгласно принципите на Ротари и да предлагат професионалните си умения за проекти, разработени от клуба, за да се насочат към проблеми и потребности на обществото. 
3. Службата на общността е свързана с различни усилия от страна на членовете, понякога съвместно с други лица, за подобряване качеството на живот в местността или общността, където се намира клубът. 
4. Международната служба се състои от дейностите на членовете за международно разбирателство, добра воля и мир чрез запознанства с хора от други страни, с тяхната култура, обичаи, постижения, стремежи и проблеми чрез литература и кореспонденция, както и чрез сътрудничество за всякакви клубни дейности и проекти за помощ на хора в други страни. 
5. Службата на младежта признава позитивната промяна, осъществена от младежите и пълнолетните млади хора чрез дейности за развитие на лидерски умения, участие в проектите за обществена и международна служба и програмите за обмен, които обогатяват и благоприятстват световния мир и културното разбирателство. 
Досега въпросите бяха: 
1. По какъв повод е създадена организацията РОТАРИ?
2. Кои са авенютата на служба в Ротари?

ТРЕТИЯТ ВЪПРОС Е: 
Защо е създадена фондация „Ротари“ и какви са нейните цели?