Млада джебчийка ще бъде порицана по общинското радио заради кражба на портмоне с 80 лева. Районният съд в Русе освободи от наказателна отговорност ромката и наложи леко наказание, тъй като сумата е възстановена на потърпевшата, а джебчийската кражба е била извършена от Т.И., докато била непълнолетна.
Малко преди Коледа през 2015 година Т.И., която се водела на отчет в Детската педагогическа стая за джебчийски кражби, влязла в магазин за дрехи втора употреба по бул. „Липник“ в Русе. Малко след това в магазина влязла и Т.Й. Докато тя разглеждала дрехите, джебчийката забелязала, че ципът на дамската й чанта бил отворен и портмонето й примамливо надничало отвътре. Решила да не изпуска златната възможност, взела една закачалка с дреха и се приближила до Т.Й., като на няколко пъти я бутнала със закачалката. През това време незабелязано бръкнала в чантата и измъкнала коженото портмоне. После излязла от магазина, прибрала 80-те лева и ги похарчила за лични нужди.
Едва на касата Т.Й. установила, че портмонето й го няма, и се обадила в полицията. По записа от охранителната камера на магазина полицаите открили кой е авторът на кражбата.
Т.И. е от ромско семейство на разведени родители. Към момента е омъжена, има и дете. За нея се знаело, че по характер е спокойна, общителна, но често лъже, за да прикрие постъпките си.