Специално обръщение към младите хора публикува в профила си във Фейсбук водачът на русенската кандидатдепутатска листа на коалицията "Реформаторски блок - Глас народен" Румен Христов. Ето какво гласи то:

Скъпи, млади хора!

Много си мислех как да се обърна към вас, какво да ви кажа и как да провокирам интереса ви. Знам, че ние, по-възрастните, и особено политиците, сме ви големи длъжници. Казва ми го и моята дъщеря, която е на 28 години и се справя сама с живота си и с работата си.

В момента съм водач на листата на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ в Русе. №21 в бюлетината за гласуване. Когато трябваше да реша кои да са хората в нашата листа едно от условията ми беше задължително да имаме млади хора. Така сред „политиците-динозаври“ включихме Мирослав Манев – на 31 години, Сашо Илиев на 36, Аксун Ебазерова на 29 години и Дамян Дамянов на 33. Това в числа означава, че 1/3 от кандидатите на коалицията в Русе са млади хора.

На 26-ти март предстоят предсрочни парламентарни избори. Искрено вярвам, че всеки един от вас е направил своя избор и непременно ще гласува следващата неделя.

Не ми се иска да звуча назидателно и поучително и да ви обяснявам колко е важно да дадете своя глас. Аз вярвам в младите хора и знам, че вие сте по-практични и по-рационални от нас, възрастните, и много добре разбирате мястото и интересите ви в живота.

Искам само да ви кажа няколко думи за изборите, които всеки от нас прави в живота си. От избора на тоалет до решението какво образование да имаме, каква професия и кои приятели. Същото е и при политическия избор. Не вярвайте на тези, които ви обясняват колко лоши са политиците и как всички са маскари. Народните представители в парламента са като един клас в училище. Или като един випуск. Между тях има и свестни, и по-особени и двойкаджии. В Народното събрание са всички тези, които ние избираме да бъдат там.

Въпросът е по какво избираме своите представители. Познаваме ли всички, за които гласуваме или го правим по инерция, на принципа „този ме кефи“, „другият обещава чудеса“.

Аз съм в политиката от 1990 год. И до днес съм член на най-автентичната дясна партия, която след комунистическия режим събра енергията на свободните хора – Съюзът на демократичните сили. Партията, която промени България, в първите години на демокрацията, а после и при правителството на Обединените демократични сили.

За съжаление, когато се правят реформи те винаги са болезнени, за тези, които засягат в момента, но със сигурност са добри, за следващите поколения. Членството в Европейския съюз и НАТО, връщането на земята, възстановяване на собствеността на репресираните от комунистическия режим и още, и още.

Преди две години и половина хиляди русенци дадоха гласа си за Реформаторския блок и аз бях ваш народен представител в 43-то Народно събрание. Заради предсрочно прекратения му мандат днес отново сме изправени пред избор.

И аз отново заставам пред вас, да поискам вашия глас и вашето доверие.

По време на моите предизборни срещи срещнах прекрасни млади хора, интелигентни, целенасочени, знаещи какво искат за себе си като образование и реализация и това много ме зарадва. Никога не съм се включвал в хора на тези, които непрекъснато казват - младите са безидейни, мързеливи и не знаят какво да правят. Напротив. Аз вярвам истински в младите хора и съм готов да им предам своя опит, както в политиката, така и в живота.

Обръщам се към вас, младите хора, за да ви кажа, че за мен сте много важни и за мен ще бъде чест, ако получа вашата подкрепа, на 26-ти март, с № 21 в бюлетината.