Ако искате да имаме свободна икономика, свободен бизнес, справедливо и бързо правораздаване, борба с корупцията, ниски данъци, гласувайте с номер 21 в бюлетината. Ако искате да спрете похода на БСП към властта, ако искате да дадете шанс на дясноцентристко правителство, което би могло да се излъчи в следващия парламент, гласувайте отново с 21 в бюлетината. За това апелира водачът на листата на „Реформаторски блок-Глас народен“ Румен Христов снощи на финала на предизборната кампания на коалицията в Русе. А тя бе закрита с концерт на лидера на „Глас народен“ Светльо Витков и неговата група „Хиподил“, известните русенски музиканти - старите рокаджии от „Old Guns“ и певецът Иван Радуловски.
Много се надявам отново да получим вашата подкрепа и изпозвам случая да се обърна към всички, които гласуваха за Реформаторския блок на предишните избори, да ни подкрепят отново. Само Реформаторският блок заедно с „Глас народен“ имат твърд шанс да влязат в следващия парламент. Въпросът е не дали влизаме, а с колко влизаме. Давайки гласа си за другите по-малки формации, които напуснаха Реформаторския блок, избирателите дават гласа си за БСП, ДПС и други формации - такава е системата в България, каза още Христов.  
Водачът на русенската листа на дясната формация подчерта, че целта на „Реформаторски блок-Глас народен“ не е обезателно участие в управлението. Ако програмата на Реформаторския блок не срещне подкрепа от другите коалиционни партньори, ние можем да бъдем и в опозиция и ще бъдем конструктивна опозиция, посочи Христов. 
За да подкрепи кандидатите за депутати на „Реформаторски блок-Глас Народен“ в Русе и да призове избирателите да гласуват за коалицията, в залата бе и лидерът на СДС Божидар Лукарски. 
Подкрепете тези готини хора, защото вдясно няма нищо по-добро. Подкрепете хората, които винаги са мислили за Русе и областта и винаги са работили повече, отколкото са говорили, апелира Лукарски.