Плоският данък за физическите лица и фирмите е най-справедливият от гледна точка на стимулите за икономическа активност и ние няма да позволим да бъде преразгледан, каза водачът на листата с кандидати за народни представители Пламен Нунев по време на посещението си в БМВ Сервиз Русе Кар. Той представи акценти от програмата на ГЕРБ в сферата на икономическата политика. Нунев се запозна с организацията на работа в сервиза и дори провери възможностите на близо 60 – годишен ретроаавтомобил БМВ Изетта.

Данъчната система в областта на прякото облагане остава едно от основните предимства на българската икономика и промяната й не стои на дневен ред за нас.

Ниските данъци имат и своята цена. Държавата не може да преразпределя толкова, колкото на политиците им се иска и да взема решения вместо хората. Трябва да се стремим да харчим през бюджета толкова, колкото изкарваме, заяви Пламен Нунев.

Активният и образованият човек има повече шансове от необразования и маргинализирания. Задачата ни обаче е да се погрижим за тези членове на нашето общество, които поради физическа невъзможност не успяват да задоволяват основните си жизнени потребности, отбеляза още водачът на листата на ГЕРБ, подчерта Пламен Нунев.

Ако няма скоростен път с четири ленти Русе – Бяла – Велико Търново, Русе и Русенска област няма да ги бъде. Най – важният приоритет в развитието на Севера е това е инфраструктурата и то е изграждането на автомагистрала „Хемус“. Ако няма такава, то Северът е загинал, ще настояваме в Народното събрание за изграждането на този път, заяви Нунев.