Влязохме в битка за Русе, в битка за България, но с този силен екип зад мен, с вашата подкрепа, съм уверен, че имаме пълната възможност да спечелим битката, която предстои. Това каза водачът на листата на ГЕРБ Пламен Нунев на официалното представяне на кандидатите за народни представители от Русе снощи в препълнената зала на Доходното здание, като подчерта, че за него е чест и огромна отговорност за четвърти пореден път да е начело на листата. 
ГЕРБ винаги предлага само и единствено реални решения. За разлика от кухите обещания на нашите опоненти, ние винаги сме предлагали само реални програми, реално изпълними неща. Оттук нататък ще надграждаме всичко онова, което сме постигнали, посочи още Нунев. Преди да започне речта си, той покани на сцената кмета Пламен Стоилов, когото посочи като един от главните виновници за видимата промяна на Русе. 
Летящият старт, с който Русе върви към своя възход, не трябва да спира. В Русе се случи видимата промяна, когато ГЕРБ управляваше. Това е единствената партия, при която развитието на държавата вървеше нагоре, подчерта Стоилов. 
Специален гост на събитието беше бившият конституционен съдия Георги Марков, а след представянето на листата с кандидати за депутати присъстващите се насладиха на концерт на фолклорен танцов театър „Найден Киров“.