Реформаторският блок отстоява запазването на данъчната политика и категорично се обявява против увеличаването на данъците. Това заяви водачът на русенската листа на Реформаторския блок-Глас народен Румен Христов, който откри кръгла маса по икономически проблеми в Русе. В нашата икономическа програма има разработена идея как през следващите четири години постепенно да намалим ДДС при положителен икономически растеж, каза Румен Христов. Той посочи, че сред акцентите са усъвършенстване на данък “Уикенд”, като размерът му се вдигне от 700 на 5000 лева, и  облекчаване на бизнеса от ненужни административни тежести. 
Румен Христов подчерта специално ангажимента на Реформаторския блок към Русе и региона, свързан с инфраструктурата. Водачът на листата припомни, че той и негови колеги русенски депутати са настоявали за разрешаването на проблема с инфарктната отсечка Русе-Бяла. Пътят Русе-Бяла е ужасен, жп инфраструктурата е в ужасно състояние, летище в Русе нямаме, поради всичко това фактът, че тук има пристанище не значи нищо, констатира Румен Христов. Според него тревогите за Европа на две скорости са нищо пред това, че “България и сега се развива на три скорости: София; Южна България; забравената Северна България”. 
Във форума се включи и водещият икономист и финансист Владимир Каролев. Той обясни, че програмата предвижда поетапно намаляване на ДДС, като в края на мандата ставката да бъде 18%, така около 1 млрд.лв. годишно ще  остават в бизнеса като възможност за нови инвестиции. Разум и развитие са ключовите думи, подчерта Каролев, който настоява и за прагматична и полезна съдебна реформа. 
Презентация на постигнатото през двете години на мандата от икономическото министерство направи Даниела Везиева, която бе зам.-министър на икономиката, а сега е втора в листата на Реформаторски блок - Глас Народен.