Преди броени дни председателят на Европейската комисия Юнкер зададе въпроса “Как гражданите виждат бъдещето на ЕС?”. Дни по-късно четири от най- развитите европейски страни – основателки на Съюза, категорично отговориха –  “Тези, които искат да правят повече, правят повече”. Който може, но най-вече, който ИСКА, ще върви с нас. Всеки, който ИМА РЕЗУЛТАТ, чиито усилия са честни,  а намеренията - почтени, е добре дошъл в общия ни дом, заяви вторият в русенската листа на Нова България доц. Иван Станев.

За България това решение е опасно предизвикателство. И не защото не можем да вървим с темпото на партньорите си от ЕС, а защото водещите ни политици като че ли не искат. Не искат да си приберем откраднатите през КТБ 4 милиарда, не искат да престанат кражбите в обществените поръчки и източването на парите  от Здравната каса. Въпросът е дали българите искат да дадат мнозинство на хора като Нинова, Марешки, Доган или ГЕРБ, които правят всичко възможно да им продадат мача без бой, каза още доц.Станев.

Единственото спасение е да изберем в 44 Народно събрание онези можещи и почтени хора, които имат волята да изградят силна България в единна Европа. Нова република е политическият изразител на тази воля, обобщи кандидатът за народен представител.