Най-големият проблем на фирмите от шивашкия бранш е липсата на работна ръка. Дори и не квалифицирана, защото шивашките предприятия обучават сами хората си. Този проблем е основен фактор в ограничаването на възможността за растеж на фирмите от бранша.

Това беше основният акцент на разговорите във фирма „Кансер“ между ръководството и кандидатите за народни представители от коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ Румен Христов и Даниела Везиева. Управителят Стилян Радев поиска от представителите на дясната политическа формация да работят за облекчаване на бизнес-средата за малкия и среден бизнес, което ще доведе и до увеличаване на доходите.

По темата с доходите, водачът на листата Румен Христов заяви, че коалицията ще подкрепи реформи в политиката по доходите и въвеждането на почасовото заплащане, което със сигурност ще раздвижи за по-добро, както бизнеса, така и пазара на труда.

Пред работниците от фирма „Кансер“ и Румен Христов, и Даниела Везиева обясниха отново, че в момента на политическата сцена са отворени торби с лъжи за бъдещо благоденствие на хората – нещо, което е в разрез с правилата на икономика. Повишаването на доходите и живота на хората в България минава през икономически растеж и повишаване на квалификацията на работната ръка. Всичко друго са приказки с измислен край.