Всичките ни опити да привлечем вниманието на държавата към решението на проблема с радикалното извеждане на тежкото движение от Русе продължават да срещат съпротива неясно защо. Русе има нужда от магистрала, която да заобиколи южно града и да изведе тежкия трафик от него. Това каза водачът на листата на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, който заедно с кандидатите за народни представители Любомир Владимиров, Атанас Барбуков и Галин Григоров подкрепиха днешния протест на живеещите в района на бул. „България“. Хората от квартала посрещнаха кандидатите за депутати с плакати с надписи „Русе иска магистрала“, „Това е път, носещ смърт“, „Искаме обходен път“, като се оплакаха от интензивния трафик и споделиха, че децата и възрастните рискуват живота си, докато пресичат. В района живеят около 120 души, които настояват да се изгради надлез.
Много е опасно. От 23 години живея тук и не мога да ви опиша колко смъртни случаи има, коментира Бела. 
Не може да си хванем такси, не може да ни докарат дърва. Затворени сме в един капан, а ако се наложи да влезе спешна помощ, няма откъде, каза Димитър Димитров.
Това е един от кварталите, където всичко европейско е чуждо. Хората тук са обречени да прескачат мантинели, за да отидат да си купят хляб. За да си заведат децата на училище, трябва да обикалят 3 км. Тази част от града остава абсолютно изолирана и изключително опасна с този тежък трафик. През последните няколко години тук има няколко смъртни случая, включително и деца загубиха живота си на бул. „България“. Истинското решение на този проблем е изграждането на обходен път на Русе, за което настояваме от 10 години и което е част от проекта за магистрала. Решението за квартала, което може да се случи по-бързо и за което общинските съветници от „Обединени патриоти“ ще настояват пред кмета Пламен Стоилов, е да се предвиди изграждането на надлез, за да е безопасно пресичането на пътното платно, посочи още Веселинов, като допълни, че това е временно решение.