Нурридин Давронов се завърна в „Истиклол“. Ръководствата на двата клуба подписаха договор, според който футболистът на българския „Дунав“ ще бъде преотстъпен до края на юли. Има и анекс за преотстъпването му до края на годината, пишат медиите в Таджикистан.
В един от сайтовете има снимка при представянето му, на която позира с екипа на „Истиклол“. Следва обяснение, че избрал да играе с любимия си №8. 
„Радвам се от завръщането си в родния клуб. Ще помогна на отбора да постигне набелязаните през сезона цели“, казва Давронов с червената фланелка на „Истиклол“ в ръце. 
Нататък се разнежва и споделя, че голямата му мечта била да се срещне с идола си Кристиано Роналдо. 
„Гордея се, че ме наричат Таджикския Роналдо. Искам да се видя с португалеца и да гледам на живо негови мачове“, отваря душата си Давронов.
Чак Роналдо, пък даже и в родината си? Доста пресилено ни се вижда, щото сме гледали мачове на Нурата, както го наричаха в „Дунав“. 
Ако той е суперзвезда по таджикски и впрегнем повече патриотично въображение, Мартин Луков трябва да е Българския Куртоа, Диян Димов - Дунавския Карик, Миро Будинов - Софийския Левандовски, Васко Шопов - Плевенския Коутиньо. За Карагарен няма да му мислим, защото бе известен сред феновете на „Локо“ /Пд/ като Асеновградския Гарет Бейл.  
Но да кажем къде се връща Давронов. 
„Истиклол“ е действащ шампион на Таджикистан. Отборът лагерува доскоро в Турция, където записа 4 загуби от 4 мача - 0:2 с „Енисей“ /Русия/, 1:2 с „Интер“ /Азербайджан/, 1:3 с „Кайсар“ /Казахстан/ /старши треньор на този тим е Стойчо Младенов/, 0:1 срещу „Пандури“ /Румъния/.