Ще предам Градския стадион с нова трева и електрическо осветление в началото на февруари.
Такава била мъжката дума на Христо Станков, който е управител на фирма „Тарктур“. Тази фирма има грижа за реконструкция на съоръжението след спечелена обществена поръчка за 1 милион лева.
Как точно обещанието на г-н Станков ще стане факт предвид прогнозите за температури в близките дни от минус 15-20 градуса, не е много ясно. Само след отливане на бетона са нужни 20 дни, казват специалистите. През това време бетонът трябва да стегне и едва тогава да се монтират пилоните за осветлението.
„Искам да го кажа ясно - контролът върху ремонта не е на община Русе, а на спортното министерство. И ние сме притеснени. Кметът Пламен Стоилов например държи да се информира всеки ден, че и буквално през няколко часа как върви работата на стадиона“, коментира пред „Утро“ директорът на „Спортни имоти“ Веселин Богданов.
Логично бе да го попитаме какво ще е участието на общината в доизграждане на стадиона.
„Когато бюджетът бъде гласуван и знаем с какви средства ще разполагаме, ще започнем планираното от миналата година поставяне на две козирки на секторите над тунела. Там ще бъде оформена и ВИП-ложа. Надявам се, че тези работи ще започнат в края на февруари“, обясни Богданов.