Председателят на Областния съвет към Българския футболен съюз в Русе Димитър Димитров-Кулеманс бе категоричен, че обществеността в града трябва да потърси отговорност най-сетне за лошото състояние на терена на Градския стадион.
„Стига сме се снишавали. Фирма „Тарктур“ извърши безхаберен ремонт на игрището. Трудно можем да говорим въобще за игрище. Тази фирма трябва да отговаря за така свършената работа. Телефонът ми загря. Звъняха ми през минута, за да ме съветват: „Направи така, че мачът да се играе!“ Какво мога да направя аз? Като русенец мога само да съдействам, доколкото ми стигат силите. Това положение с терена вече не се търпи. Видяхте по какъв начин се работеше по избутване на водата от игрището. С гребла. Първобитна работа! Работниците от „Спортни имоти“ правеха пряко силите си, за да създадат нормални условия за игра, но те не са магьосници“, каза Димитров пред „Утро“.
Той изрази сериозни опасения, че картинката с отложения във вторник мач между „Дунав“ и „Славия“ ще се повтори много скоро. 
„Двубоите от плейофната фаза чукат на вратата. Представяте ли си какво ще стане, ако преди някой мач пак завали дъжд! Аз въобще не съм сигурен, че теренът ще издържи. Видя се, че той просто не става за футбол. Какво ще правим тогава? Ще се червим наново ли“, попита риторично Димитров.
В същото време социалните мрежи пламнаха от коментари за състоянието на терена.
„Пак ли ще играем в Разград? Писна ми! Миналата година ми дойде до гуша. Сега отново ли? Предпочитам да гледам мач в блатото на Русе, отколкото да бия път до Разград“, пише фен на „Дунав“.
Други пък се надпреварват да оприличават терена с какво ли не - като се почне с блато, ливада, мочурище, картофена нива и се стигне до „оризище, което би дало чудесна реколта с вечно свежата си от влага почва“.