Прокурорската проверка на ремонта на Градския стадион в Русе ще бъде реално задействана, когато Окръжна прокуратура получи от фирма „Тарктур“ документи как и по каква методика е извършено изграждането на новия терен. 
Държавното обвинение се самосезира на 20 март след публикация на „Утро“ след отложения заради наводнено игрище мач между „Дунав“ и „Славия“. 
Веднага е изискана документацията от „Тарктур“ и когато тя пристигне, ще бъде образувано досъдебно производство, след което ще започне проверка дали има данни за престъпление от общ характер, уточни пред „Утро“ окръжният прокурор Георги Георгиев. 
Двубоят „Дунав“-“Славия“ трябваше да се играе на 13 март, но падналият дъжд превърна терена в истинско бедствие и срещата се състоя на следващия ден.      
„Пролетен дъждец заблати стадиона и спря футбола“, написа тогава „Утро“. 
Състоянието на Градския стадион, обновен от „Тарктур“ през миналата година /терен плюс електрическо осветление/ срещу близо 1 милион лева, отпуснати от спортното министерство, отдавна е предмет на коментари от русенската общественост.
Да припомним, че общинското предприятие „Спортни имоти“ приключи преди броени дни ремонта на ремонта на терена на стадиона.