Премиерът Бойко Борисов не дойде на честванията за 125 години Военномедицинска Академия, както бе обявено предварително, че ще направи. Освен да участва в официалната част - поставяне на венци пред паметника на загиналите военни медици и освещаване на нов компютърен томограф, Борисов се очакваше да обясни и дали позицията на депутатите от ГЕРБ - да не подкрепят друго правителство в този парламент, е съгласувана с него.

Участието на Борисов бе отменено в последния момент. Дойде обаче другият ВИП участник в тържествата - президентът Росен Плевнелиев. Пред събраните военни медици той предаде поздрави и от Борисов, с когото се бил чул по телефона "преди малко".

"ВМА даде пример как всеки отпуснат лев може да се оползотворява по-добре и все по-добре. Дългът се стопи, а болницата се модернизира", похвали президентът шефа на болницата ген. Николай Петров.

Плевнелиев отказа да говори за политика на празненствата и да уточни дали вече е избрал на кого ще връчи третия мандат за съставяне на правителство. 

"Утре връчвам мандат на ГЕРБ, ще се видим там", бе единственият коментар на държавния глава.