Абе нещо не се чувствам болна. Така с умсивка, ярко червило и красива нощница в люляков цвят Стоянка Мутафова посрещна репотрер на Би ти Ви в болничната си стая. Тя е в "Токуда" от началото на седмицата след поставен стент.

Беше няколко минути това състояние, в което не се чувствах добре. Сега вече не знам защо лежа, коментира 94-годишната актриса, която удиви лекарите и зарадва почитателите си със совето бързо възстановяване.

Предишния ден вдигах много тежки неща, даже си казвах "Защо го правя?". Прекалено се напрегнах, разказа тя как е предизвикала сърдечните проблеми.

Аз дето не се потя, бях плувнала в пот от напрежение, обясни менафова. На другия ден се пресегнала да взене нещо от тръба в банята и нещо й прищракала в палеца, оттам тръгнала болката по ръката и до гърба."Усетиха се, че става нещо такова и веднага легнах", каза още тя. Обадила се на дъщеря си Муки, звъннали в болницата и веднага я приели.

Било нещо като инфаркт, ама не инфаркт - запушена малка тръбичка, описа тя и пред телевизията какво точно е преживяла. Колежки от театъра й звъняли - аз го имам това два пъти, друг цели 7 пъти. Дано не гледат само да ме успокоят, въздъхна, но с усмивка, голямата актриса.

Ако е нещо много страшно, докторите никога няма да ти го кажат в очите. Поизплаших се, но не много. Паникьор съм, но сега не изпаднах в паника. Каквото е казал господ, вече толкова съм живяла... само не ми се иска да се разделям с детето си още. Е, да помислих си, че може би умирам, потвърди накрая Стояна изповедтта си от първия ден след влизането в болницата, която тогава направи само пред "24 часа"

Скоро минавах край снимката на мъжа си, целунах го и му казах "Прибирай ме вече, чаде, при тебе". Да не ме е той повикал пък - това си помислих, засмя се голямата актриса.

Аз преживявам подобни сутации с чувство за хумор, Муки -тежко. В това отношение аз приличам на майка си, а тя - на баща ми, отчита Мутафова.

Дава си сметка, че вероятно презокеанските полети за турнето й САЩ са дали совето отражение, въпреки че тогава не чувствала умората. Бурното посрещане на публиката също си оказва влияние.

В 4 постановки играе голямата актриса. Ще продължа работата си, категорична бе тя и от болничното легло.