Станислав Димитров е от гр. Бургас и наскоро навърши 3 години. Тази есен той трябваше да тръгне на детска градина, но вместо това започна дълга битка с рака. В момента Станислав е лекуван с предоперативна химиотерапия в УМБАЛ "Свети Георги" в гр. Пловдив и се надява на помощ за събирането на средства за животоспасяваща операция в клиника "Шарите" в Берлин, казват неговите близки.

Диагнозата на малкото момче е Сарком на Юинг. Това е вид рак, който засяга костите и меките тъкани в близост. Обикновено поразява подрастващите. В случая на Станислав е засегната лопатката на лявата ръка. Лечението на саркома се състои от комбинация от химиотерапия, хирургия и/или лъчетерапия.

След проведен ядрено-магнитен резонанс в София, родителите на Съни със собствени средства финансираха постъпването му и престоя в Клиника "Шарите" в Берлин за вземане на биопсия. Оттам беше потвърдена диагнозата, установи се липса на разсейки и са дадени добри шансове за пълното му излекуване. Офертата на болницата за провеждането на всички необходими етапи от лечението е непосилната за семейството му - 300 000 евро.

В тази ситуация родителите на детето са принудени да започнат вторият етап от лечението в България. До края на годината той трябва да изкара 6 курса на химиотерапия в Пловдив. Следващият етап е оперативното отстраняване на тумора, което родителите се надяват да се случи в клиника "Шарите" в Берлин.

Следва отново курс по химиотерапия, който трябва да продължи около 6 месеца. Следващият етап е лъчетерапия, която се назначава по преценка на лекуващия лекар, в зависимост от състоянието и възможността на детето за поемане на дозите облъчване.

Защо в Германия?

След поставянето на диагнозата и провеждането на първите 4 курса химиотерапия, Станислав е прегледан от Лекарска комисия от Университетската специализирана болница за активно лечение по ортопедия в София. Той и е насочен за оперативно лечение към Клиниката "Шарите" в Берлин. По този начин най-добрите специалисти в България потвърждават необходимостта от извършването на операцията в Германия.

Родителите на детето са подали всички необходими документи във Фонда за лечение на деца, но чакат решение оттам вече повече от 2 месеца.

"Всички се надяваме на положително становище от Фонда, но едновременно с това не можем да разчитаме изцяло на това, тъй като остават около месец и половина до задължителната животоспасяваща операция", казват близките на Станислав.

За целта е разкрита е целева банкова сметка:

ОББ АД, клон Бургас, IBAN – BG81 UBBS 8002 1052508940, BIC – UBBSBGSF

Титуляр – Любомир Димитров Димитров (таткото на Станислав)

Повече информация може да откриете на САЙТА на кампанията.