Писалка за домашна здравна диагностика „Химикард“ е идеята на екип на Математическата гимназия, която спечели първо място в тазгодишния Иновационен лагер. Габриела Савова, Диян Георгиев, Катерина Тунева, Кристиян Георгиев и Йордан Дочев от 12 Д клас са авторите на предложението. Екипът бе един от 16-те отбора с 80 участници, които участваха тази година в лагера на МГ, провел се в Русенския университет.
Втората награда бе присъдена на отбора на Виктория Даскалова, Виктория Пенчева, Кристина Косовска, Мария Ташкова и Славена Денева от 10 и 11 клас и техния смарт часовник за домашна диагностика „SmartCare“, предназначен за хора от 18 до 81 години. Апаратът подсигурява бърза връзка със Спешна помощ, напомня за прием на лекарства и е с достъпна цена.
Трето място спечели отбор „Аquantys“ в състав Александър Русков, Ива Стефанова, Николай Вълков, Николай Сименов и Симеон Пасев от 11 А клас. Тяхното предложение е смарт гривна „Bioanalysis“, която измерва жизнените показатели и ги изпраща в база данни.