2 години условно с 4 години изпитателен срок, както и 2 години без право да шофира е окончателната присъда на 51-годишния разносвач на хранителни стоки Чавдар Г., който на 2 януари 2014 година прегази възрастна пешеходка, докато кара назаден. Това реши Върховният касационен съд и не прие възраженията му, че той трябва да бъде оправдан, а обвиненията срещу него са несправедливи.
Инцидентът по невнимание станал, след като водачът с 32-годишен стаж заредил магазин и тръгнал да излиза на заден от задънената ул.“Панайот Хитов“. Не видял обаче, че по пътното платно с гръб към движещия се бавно и безшумно бус върви 79-годишната Василка Ш. Грешката му била, че не помолил съпругата си, която пътувала с него, да слезе и да му сигнализира за опасности по улицата. Докато кара назад, Чавдар блъснал жената, тя паднала и той минал през нея. Усетил, че става нещо и слязъл, но не видял нищо, тъй като тялото било под буса. Затова потеглил отново и след като повторно усетил неравност, отново слязъл да провери какво става. Тогава вече се натъкнал на премазаната жена.
Върховните съдии отчетоха, че бусът не е имал огледало за обратно виждане, тъй като е с непрозрачни врати, не е имал камера, която да подпомогне движението на заден ход и е нямало как Чавдар да следи едновременно движението в двете странични огледала за обратно виждане, а е гледал или в едното, или в другото, което е ограничавало цялостното възприемане на намираща се на пътя пешеходка. Затова нямало как да се сподели тезата на шофьора, че е имал възможност непрестанно да наблюдава пътното платно зад автомобила.