Почивните дни тази седмица ще започнат със слънчево време над цялата страна, а дневните температури слабо ще се повишат.

В съботния ден се очакват максимални температури между 13 и 15 градуса, за София около 12 градуса. Сутринта ще бъде доста студено с температури между минус 2 и 2 градуса, за София около минус 1 градус. В неделния ден ще се задържи слънчево над Западна България, повече облаци ще има на изток. Очаква се дневните температури да бъдат между 9 и 15 градуса, за София около 11 градуса.

Новата седмица ще започне с хладно време, но предимно слънчево. Сутрешните температури ще бъдат около 3-6 градуса, а дневните между 8 и 13 градуса. Валежи не се очакват.

Месец ноември ще започне със студено време, дневните температури ще се понижат, очаква се да бъдат между 5 и 10 градуса. Сутрешните също ще се понижат и на много места ще бъдат около 0 градуса, в някои райони и отрицателни.

В сряда – 2 ноември ще бъде ясно и предимно слънчево, ще има облаци на места в Североизточна България. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат в рамките на 8-13 градуса, за София около 10 градуса. Сутрешните температури на много места ще бъдат отрицателни - около минус 2 градуса.

В четвъртък 3 ноември, ще бъде предимно слънчево над цялата страна, а дневните температури се очаква да се повишат и да бъдат между 13 и 17 градуса, за София около 14 градуса. Температурите сутрин остават ниски – около 1-2 градуса над нулата.

В петък – 4 ноември, ще се заоблачи над цялата страна, но валежи не се очакват. Максималните температури ще останат между 13 и 17 градуса, за София около 13 градуса. Минималните температури ще се повишат слабо и ще бъдат около 5-6 градуса над нулата.

Следващата събота – в деня за размисъл, над страната ще има разкъсана облачност, без валежи. Дневните температури слабо ще се понижат и ще бъдат около 10-13 градуса.

В изборния ден – 6 ноември – времето ще остане без съществена промяна, ще бъде по-често облачно, но валежи не се очакват. Максималните температури ще бъдат между 11 и 14 градуса, за София около 12 градуса.