Новата песен, с която Лидия Ганева ще представи България в Малта, е с модерно звучене и е близка до вкуса на тийнейджърската аудитория. Музиката и аранжиментът на „Вълшебен ден" са дело на Владимир Ампов - Графа, автори на текста са Владимир Ампов - Графа и Илия Григоров. Екипът на "Монте Мюзик" умело вплете в песента посланието за силата на детските мечти, които могат да превърнат света в по-добро и светло място за живеене.

Лидия Ганева ще представи страната ни с песента „Вълшебен ден" в 14-то издание на песенния конкурс Детска Евровизия, който ще се проведе на 20-ти ноември в малтийската столица Валета. Предстоящото телевизионно шоу ще бъде по-различно от познатите досега. За първи път спектакълът ще се реализира от три локации и ще започне в по-ранен час от обичайното - 17:00 часа местно време.

Във видеото към песента участват над 20 деца, с изявен талант в музиката, танца и спорта. По време на снимките Лидия Ганева е облечена с тоалети, специално създадени за нея от дизайнерката Радина Томчева.