Известните само на близки и роднини младоженци Нино и Аурора завчера пристигнаха като холивудски звезди за венчавката си в църквата на намиращото се в южната италианска област Калабрия градче Никотера, пише в. "Монитор".

Те кацнаха на централния площад с отрупан с цветя вертолет, като за събитието полицията бе отцепила за дълго движението на моторни превозни средства из целия район. После издокарани в скъпи тоалети двамата млади тръгнаха към храма през шпалир от ликуващи мажоретки, събралото се множество им скандираше „Да живей!“, а атмосферата нажежаваше с буйни калабрийски ритми градската музика.

И всички участници в пищната сватба бяха доволни и щастливи, до момента в който прокуратурата в близкия град Вибо Валенсия взе да рови в организацията на оперетно-екстравагантния купон. Защото се оказа, че нито някой е давал официално разрешение за него, нито пък някой е упълномощавал вертолета да лети над населено място и да виси опасно над главите на стотици хора. С други думи заради сватбата на Нино и Аурора са били нарушени нормативи и закони – нещо, което не биха си позволили Леонардо ди Каприо, Ким Кардашян и всички онези свръхбогати знаменитости, пълнещи всеки ден страниците на жълтите издания.

За пореден път обаче се оказа, че в Калабрия подобно нещо може да се случи, стига да имаш за роднина бос на някой клан на местната мафия – „ла ндрангета“, която според медиите на Ботуша си е направо държава в държавата. Точно такъв тартор на организираната престъпност се оказа чичото на Нино - дон Манкузо, който спретнал веселбата благодарение на своите хора на заплата в полицията и общината. И сега според прокуратурата ще загазят доста техни служители, тъй като ченгетата са охранявали сватбарите без това да им е заповядано, а общинарите са очертали маршрута на младоженците с обичайните ленти, ама без кмета да им го е разпореждал. Като според магистратите всички „следи“ на престъплението водят именно към мощния дон Манкузо, който коли и беси в Никотера.

Засега обаче е наказан с отнемане на лиценза само пилотът на вертолета, тъй като бил летял без предварително изготвен и одобрен от съответните власти план.