Дойде времето, в което планетата Юпитер ще промени зодиакалния знак, в който се движи и това ще се отрази на всеки от нас по определен начин.

Въпреки че не формира пряко характера на човека, при градусово отношение или аспект с ваша лична планета, Юпитер ѝ повлиява и проявява качествата си чрез нея, разказва в новото си видео любителят астролог Бистра.

В астрологията Юпитер е определян като една от планетите с най-благоприятни качества.

Свързва се с вяра, ентусиазъм, добри шансове, късмет и успех, а също така обучение, пътувания и образование.

Винаги дава и то не малко в сферата, в която попада в хороскопа ви.

Архетипът на Юпитер е Зевс, бащата на всички богове и хора.

Силно поставен Юпитер в картата ви дава стремеж към философия и разширяване на съзнанието чрез възприемане на нови гледни точки. Той позволява да имаме идеи, да изграждаме мислите си в концепции.

Свързва се още с лукс, богатство и просперитет.

Оптимизмът е Юпитерианско качество.

Човек с активен Юпитер в хороскопа си има нагласата да съветва, да дава решения, а също така добро и повелително отношение към другите.

Управител на знаците Стрелец и Риби, Юпитер им дава подобни характеристики.

Когато попадне в хороскопа ви там, където е бил, когато сте се родили, маркира цял нов дванайсетгодишен етап от живота ви.

Това се нарича юпитерианско възвръщане и се случва на 12, 24, 36, 48 и т.н. година от живота ви.

Този момент задава ново начало в сферите, които Юпитер управлява в хороскопа ви, като най-голям е акцентът върху дома, в който попада.

На 9 септември тази година той премина в знака на Везните и ще се движи в него до 11 октомври 2017 г.

Везните са свързани с разума, интелекта, преговорите, дипломацията, изкуството и партньорските отношения и това са сферите, в които Юпитер ще ви даде разширяване,надграждане и обогатяване.

За това времето е подходящо да се обърнем към тези теми от живота си, там можем да получим много добри резултати.

Няма зодиакален знак или дом, където Юпитер да не даде, преминавайки през него, но през предстоящата година най-успешно ще могат да се възползват от това хората с асцендент и слънце във Везни, а също така в определена степен зодии Близнаци, Водолей, Лъв и Стрелец.

Юпитер ни позволява да се учим на един от най-важните принципи - това да даваме с радост и желание и ни припомня, че колкото повече дава човек, толкова повече получава, тъй като позволява на енергийния поток да тече свободно и така естествено става част от него.