И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът, това ни е границата. Това каза премиерът Бойко Борисов в интервю за бТВ.

Ние като държава сме длъжни да имаме добри отношения с нашите съседи, не става въпрос за посредничество, заяви Борисов. Той коментира, че само идиот може да направи коментарите за „пощенски гълъб” или „куриер”, каквито се чуха по повод неговите срещи в Турция с президента Ердоган и в Германия с канцлера Меркел. Той категорично отрече да е говорител на турския президент.

Вече най ме дразни изречението „България не е сама”, „вие не сте сами”. Казах и на Меркел, и на австрийския канцлер - трябват ни техника, трябват ни хора, конкретни решения, посочи още премиерът по повод проведените срещи с европейските партньори и конкретно с договореното с Доналд Туск. Над 108 милиона евро са влезли в България по границата, искам в пъти да се увеличат под формата на техника, термовизия, физическа сила, заяви още премиерът и напомни, че трябва засилена охрана и на гръцката граница.

Пожелавам на всички мои опоненти да могат да ги привикват и да ги цитират всички световни медии, коментира още Борисов.

Връщайки се на темата Турция, Борисов продължи: Имаме 8 километра да довършим от оградата по българо-турската граница. Въпросът е, ако дойдат 8 хиляди души на оградата, тя ще издържи ли, ще стреляме ли по тях… И аз съм против политиката на Турция, но тя ни е съседът. И аз искам Австрия, Германия и Франция да са ни съседи, но не са и ние трябва да решаваме проблемите, заяви Борисов. Видимо ядосан премиерът заяви, че месец и половина е дошла поканата да присъства на откриването на моста в Истанбул и сложи край на коментарите за „пощенски гълъб” и „говорител”.