Пиянска свада за жена преминала в юмручна схватка, която завършила с нож в корема. За късмет прободната рана не била дълбока и пострадалият се разминал леко.
На 13 ноември миналата година Тончо Г., на 30 г., и приятелката му седели в кафе-аператив „Романтика“ в Бяла. Около полунощ в заведението влязъл 30-годишният Цветослав В. и поискал да му сервират алкохол. Келнерката отказала, тъй като клиентът бил почерпен достатъчно, а и работното време на кафенето било към края си и трябвало да затваря. 
Отказът ядосал Цветослав и той започнал да се закача с гаджето на Тончо, с когото се познавали. Кавалерът му направил забележка да ги остави на мира, но в отговор получил няколко цветущи закани по адрес на роднините му, а не след малко и кроше в лицето. Между двамата мъже започнала битка, при която Цветослав надвил и в опит да се защити Тончо извадил ножа от канията на колана си и пробол нападателя в корема. 
От раната бликнала кръв и персоналът се обадил на тел.112. Пристигналият екип на Спешна помощ оказал първа помощ на пострадалия и го откарал с линейката в  болницата в Русе. Там било установено, че острието е увредило стената на стомаха и е достигнало до булото на дебелото черво, където се събрала около половин литър кръв. Раната била обезопасена, а след време Цветослав бил изписан. Полицаите от Бяла вкарали Тончо в ареста, а по-късно Районният съд го пуснал на свобода с мярка „Подписка“.
В края на миналата седмица Тончо бе изправен на съд в Бяла за нанасяне на средна телесна повреда. Адвокатът му представи на магистратите сключено с прокуратурата споразумение за осем месеца пробация и удръжка в размер на 10% от заплатата му за същия срок, което бе одобрено от съда. Присъдата е окончателна.