Разтърсващ рев от мощни мотори замени нощния тътен от двигатели по време на дрифтове и гонки с автомобили по русенските улици и булеварди.
Малко след полунощ всяка вечер по южната третина на улица „Борисова“ /към гарата/ се появяват двама рокери, които започват да форсират двигателите си и докарват до полуда хората от околните блокове. В петък вечерта пак в същия район, около блок „Некрасов“, се чуха два изстрела, последвани от шумен скандал и размяна на юмруци между двама мъже с автомобили и двама мотористи. След десетина минути групата се изнесе с мръсна газ, за да избяга от идващата от кръстовището с булевард „Бозвели“ патрулка, разказа живеещ наблизо очевидец.
Целият наличен състав на полицията нощно време е в движение и патрулите реагират на всички сигнали за нарушаване на нощната тишина, каза вчера началникът на Първо РУП гл. инспектор Пламен Първанов. На местата, където се вихрят разюздани моторджии, нарядите не успяват да засекат никого, но ако успеят да видят номер на мотор в нарушение издирват водача и му съставят акт. За чулите се изстрели по „Борисова“ той каза, че не е запознат. 
Директорът на Областната дирекция на МВР ст.комисар Теодор Атанасов потвърди действията на полицаите и обясни, че сигналите за гонки и дрифтове в града са намалели, но на тяхно място са се появили обаждания за момчета с мощни мотори, които постоянно нарушават спокойствието на гражданите след 23 часа. 
Граждани разказват, че моторджиите се активизират особено при преминаване покрай заведения с летни градини. Тогава самозваните рокери показват всичките геройства, на които са способни, но вместо аплодисменти просташките им изпълнения изтръгват от клиентите само пикантни пожелания към роднините им по права линия.