На 5000 лева Районният съд оцени 40-минутния кошмар, в който попаднал Г.Г. в началото на август 2012 година, когато потърсил Спешна помощ. Мъжът имал силни болки, зачервяване и оток в опашната област, затова бил приет в отделението по обща, гнойно-септична, детска и еднодневна хирургия. Там обаче започнали истинските мъки.
Хирург обяснил на Г.Г., че има киста и се налага да бъде опериран спешно. Интервенцията не била сложна, затова мъжът се съгласил. Така и се оказало - истинският кошмар бил в поставянето на упойката, а не самата операция. Анестезиоложката Т.Ш. дала инструкции на мъжа как да застане и се опитала да му постави местна спинална упойка. И така 8 пъти в продължение на около 40 минути, и то напълно безуспешно. Г.Г. изпитвал неистова болка, а от отсрещната страна чувал обяснения, че трябва да търпи. Мъките обаче станали нетърпими, чувствал се като парализиран, не можел да се движи и заявил, че се отказва от упойката. В крайна сметка два часа по-късно Г.Г. бил опериран, но този път упойката му била влята венозно. Но мъките от неуспешното й поставяне преди това не стихнали месеци наред, затова мъжът се освидетелствал пред съдебен лекар, а впоследствие поискал 10 000 лева обезщетение заради силния стрес от болезнените опити да бъде упоен.
Съдът сметна, че мъжът е имал пълните основания да се притеснява от бъдещи усложнения на здравословното си състояние заради мъките около неуспешната анестезия и прецени, че има право на 5000 лева компенсация, които Т.Ш. трябва да му изплати. Решението обаче може да се обжалва.