Председателят на Общинския съвет в Русе е водач на листата с кандидат-депутати на ВМРО във Варна. Номинацията му беше издигната на събрание на варненската организация на партията на 8 февруари.
„Добролюбие и честност! Човешки черти, които Иво Пазарджиев потвърди днес на събранието на ВМРО във Варна, 08.02.2021.

Представители на всички общински и областни организации го избраха за водач на листата за Варна и област, безапелационно за предстоящите избори на 04.04.2021. Очаквайки времена на несигурност и подкован патриотизъм все повече се нуждаем от лидери, които да се сдържат до неистова воля за благоденствие на народа. Г-н Пазарджиев го е доказал и ще продължи да го прави с делата си и за това беше номиниран за водач и лидер. Днес всички структури се обединиха за една по-добра и ценна Родина, за по-добър и истински свят“, се казва в съобщението на ВМРО-Варна.
„Има номинация от страна на структурите на партията и аз благодаря много за доверието на варненските граждани, предстои да видим“, коментира Иво Пазарджиев.
Първото място във варненската листа не е изненада, тъй като Пазарджиев беше трети в листата на „Обединени патриоти“ в морската столица и на парламентарните избори през 2017 година. Освен това беше на 13-о място в 17-членната листа на ВМРО на изборите за Европейски парламент през 2019 година. В края на миналата година той беше изправен пред дилема - да избере между настоящата си висока позиция в местната власт в Русе или да стане депутат на мястото на починалия след тежко боледуване от Ковид-19 Валентин Касабов. Пазарджиев предпочете да запази поста си тук с мотива, че в София няма да свърши продуктивна и достатъчна работа за три месеца, колкото оставаха на Парламента тогава.
Подобна дилема може би му предстои и сега. По този въпрос обаче Иво Пазарджиев отказа да се ангажира твърдо: „На този етап е рано да се правят прогнози, тъй като трябва всичко да стане окончателно първо“.
Първото място във варненската листа на ВМРО гарантира депутатския стол за Пазарджиев, ако партията прескочи 4-процентовата бариера. Социолозите коментират предпазливо тази тема, но мненията, че хората на Каракачанов ще влязат и в следващия парламент, са повече от тези, които смятат, че ще останат извън него. В момента в Народното събрание има двама варненски депутати от „Обединени патриоти“. На изборите през 2014 г. също са влезли двама от тогавашната коалиция „Патриотичен фронт“. Русе и при двата избора е изпращал по депутат - Искрен Веселинов, за когото се очаква да оглави и тази година русенската листа. Така е почти сигурно, че ако ВМРО успее на изборите, ще разчита в парламента на двама русенци, без да броим организационния секретар на партията Юлиан Ангелов, който в момента е депутат от 24-и софийски избирателен район и се очаква отново да бъде водач на листа.