Рововете покрай булевард „България“, които бяха прокопани, за да се положат новите кабели за осветление, вече са затрупани. Това вероятно трябва да означава, че дейностите по подмяната, за която бе съобщено преди около месец, вече са приключили.
Чудесно е, че общината прояви грижа към осветлението на тази част, че на места са подменени лампите и някои от електрическите стълбове също, коментират работещи в района. И продължават: но още по-хубаво щеше да бъде, ако работата беше свършена докрай. Сега изоставените купчини пръст и изровените канавки представляват сериозно изпитание за отиващите на работа.
Всичко това се прибавя към многобройните и най-разнообразни отпадъци, които зариват и двете страни на пътя от и за Европа, чиято цялостна поддръжка по принцип е работа на държавата. Голяма част от боклуците остават след тираджиите от грамадната колона, които ползват храсталаците покрай спирките за какво ли не, в това число и за сметище. Пак по тази причина - затрупан с мръсоти и смрадлив - е неизползваем и подземният преход на метри от спирките. А наблизо има и хотел, при това доста хубав и с много гости за различни професионални форуми и тържества. Вероятно на работещите там им се иска гостите им да стигат до входа със завързани очи и с маски на лицата, но... засега такава перспектива не се очертава.