Отново има проблеми с плащането на предадения тютюн от реколта 2015 г. Най-голям брой оплаквания са постъпили от стопани от русенската община Ветово, от Силистра, Дулово, Тутракан и Главиница. Стопаните се жалват от неизплатени тютюни от страна на търговските субекти, които са им изкупили суровината от реколта 2015 г. още преди 4-5 месеца. Във връзка с множеството сигнали за неизплатени средства от търговските дружества Националната асоциация на тютюнопроизводителите свиква спешно заседание на Управителния съвет на 1 август, съобщиха от браншовия съюз. 
Четири са фирмите, които дължат пари на производителите от региона. Две от тях - най-голямата българска и гръцка фирма, са започнали разплащането преди броени дни. другите две фирми, които са със седалища в Исперих и Първомай, все още не са направили подобни постъпки. 
Търпението на тютюнопроизводителите е на изчерпване и не е изключено асоциацията да вземе решение за бъдещи протестни действия, които ще бъдат насочени срещу некоректните и нелоялните търговски фирми, които забавят плащанията с месеци.