Солидарни сме с Франция и сме готови за нови решителни политически действия срещу тероризма, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева пред посолството на Франция в София, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

Днес председателят на парламента, председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и председателят на Групата за приятелство България – Франция Драгомир Стойнев поднесоха цветя пред френската мисия и изразиха своите съболезнования към близките на загиналите при терористичния акт в Ница пред френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан. 

„За пореден път Франция е потопена в скръб и сълзи - този път на националния си празник”, написа председателят на Народното събрание в съболезнователната книга. Според Цецка Цачева денят, в който е извършен атентатът, не е избран случайно, защото е свързан с ценностите на съвременния демократичен свят.

Убедена съм, че Франция ще намери сили и ще се изправи срещу кървавото варварство, заяви Цецка Цачева. Приятелският български народ скърби за невинните жертви и се надява за скорошно възстановяване на ранените, добави тя.