Много стриктно ще държим да се изпълнява програмата за управление. Товазаяви Валери Симеонов в кулоарите на парламента по повод интервюто на премиера Бойко Борисов.

Засега патриотите нямали забележки към някой от министрите. Има диалог и на него се крепи това управление, подчерта лидерът на НФСБ. Дай Боже да го има и занапред, защото България има нужда от стабилност, а не от избори през два месеца, категоричен е той.

Припомняме, че Борисов обяви, че са възможни рокади в кабинета. Щял да разговаря с партньорите, за да изложи какви намерения има за оптимизиране на работата. Освен това той заплаши с предсрочни избори, ако ГЕРБ изгуби президентския вот.

„За нас е важно да се изпълнява програмата, персоните нямат значение за нас, важното е да има една обща цел, тя да се изпълнява. Мисля, че и за държавата това е важно”, отчете Валери Симеонов.

Право на Борисов било ако загуби изборите, да предизвика предсрочни избори. Патриотите все още умуват за кандидатурата си за държавен глава. Можело да е експертна фигура, но патриот. Не изключваме да издигнем мъж, да издигнем жена, не изключваме да издигнем гей, посочи Симеонов.