1000 лева глоба ще плати жена от Панагюрище, забила два юмрука в лицето на мъж, дал показания срещу нея в съда. Решението е на 3-членен състав от окръжния съд в Пазарджик и не подлежи на обжалване.

През юли миналата година Теодора Е. била призована като ответник по дело за присъждане на родителски права. Като свидетел по делото бил призован нейният съгражданин Никола М., пише "24 часа".

Пред съдията, в качеството му на свидетел, мъжът заявил: "Теодора не си гледа децата както трябва". Това видимо ядосало майката-ответница, но тя стърпяла нервите си до края на делото.

Веднага след приключването му обаче Никола тръгнал да излиза от съдебната зала и минал покрай Теодора. В този момент тя извикала: "Теб ще те смачкам, копеле" и го напсувала.

Веднага след това нанесла два бързи удара с дясната си ръка в дясната скула на свидетеля. Сцената се разиграла пред всички присъстващи в съдебната зала, включително и съдията по делото.

От своя страна удареният мъж си извадил медицинско свидетелство, според което имал кръвонасядания и охлузвания в областта на лицето, причинени от ударите.

Като смекчаващи вината обстоятелства съдът прие, че жената не е имала предишни криминални прояви и не е осъждана, а действията и са спонтанен инцидент, за да защити своето достойнство. Затова я освободи от наказателната отговорност и наложи административното наказание - глоба.