Лятната градина на ресторант в Червена вода е запалена умишлено във вторник призори. Пожарът вероятно е тръгнал малко преди 4 часа, защото по това време на записите от видеокамерите се виждат две коли, които тръгват в различни посоки от заведението. Частично са изгорели четири дървени маси, покривки и оливерници върху тях, плазмен телевизор и два пластмасови стола. Щетите се изчисляват на 5000 лева.
Сигнал за пожара е получен на тел.112 в 10.10 часа във вторник сутринта. На място оперативна група на ОДМВР е открила еднолитрова пластмасова бутилка с около 100 грама съмнителна течност, която със сигурност не е бензин. Установено е, че злосторниците са срязали в единия край поставения върху винкели найлон. След това  са влезли в градината, залели са няколко маси с намерената на другия ден бутилка, драснали са клечката и са изчезнали. Тъй като течността не е била от бурно горящите, пламъците са тръгнали, но скоро огънят е изгаснал и не е изпепелил всичко.
Засега записите не ни дават никаква конкретна информация по случая, защото на тях не се виждат хора. Освен това, регистрациите на колите и пътуващите в тях са неясни, обясниха вчера от полицията и уточниха, че видът на течността в бутилката ще се разбере след лабораторен анализ. Най-вероятно това е нафта.
Собственикът на лятната градина каза вчера пред „Утро“, че заведението му работи от години, няма врагове в селото и досега не е имал никакви проблеми. Бизнесменът се въздържа от други коментари и предположения докато полицията не си свърши работата.